Skip links

Zou je moeten kiezen voor de Microsoft HoloLens?

Blog

Wat de HoloLens zo bijzonder maakt

Hololens 2‘Oei, dat is wel een heel duur apparaat’ hoor ik vaak. De HoloLens 2 is inderdaad aan de prijzige kant als je gaat vergelijken met smartglasses of virtual reality brillen. Daar zit het ’em nou in. Er zijn weinig echt vergelijkbare apparaten omdat de HoloLens juist zoveel opties biedt. De headset is ontwikkeld door Microsoft en dit biedt verschillende voordelen. Deze variëren van gebruiksgemak tot veiligheid. 

 

Beheer en veiligheid 

De headset maakt gebruik van Windows en is volledig geïntegreerd met de Microsoft security- mogelijkheden. Dit betekent dat je als organisatie het apparaat volledig kan beheren, net als een laptop of mobiele telefoon. Denk hierbij aan data protectie of identiteit-beveiliging met behulp van Windows Hello. Je kunt zelfs met een irisscan inloggen. Gave technologie toch? Je hebt hierbij ook geen extra computer nodig, want alles zit ingebouwd in de HoloLens zelf.

 

HoloLens ClickThroughIntegratie 

Omdat je kan inloggen met je Microsoft 365 gegevens heeft het ook een hoge mate van integratie met de bijbehorende applicaties. Dat betekent dat de Microsoft Store beschikbaar is en je beschikking hebt over verschillende applicaties. Van de bekende Outlook en OneDrive apps tot applicaties die je helpen om ondersteuning op afstand te krijgen terwijl je je handen vrij hebt zoals Remote Assist.

Er zijn ook 3rd party apps, zoals onze reanimatie-cursus, die juist ondersteunen bij het leerproces en cursisten in staat stelt om het geleerde zich ook echt eigen te maken.

 

Mixed Reality 

“Maar ik word misselijk van Virtual Reality!” Dat komt heel vaak voor. Ik heb er zelf ook enorm last van. Het mooie van de HoloLens is dat je je eigen omgeving blijft zien. Hierdoor raken je ogen en brein minder in de war waardoor je geen misselijkheid ervaart. Er worden alleen digitale 3D objecten aan jouw omgeving toegevoegd. Plus, je kunt vaak ook zelf bepalen waar je deze objecten plaatst en dit doe je met je handen! De headset maakt namelijk gebruik van hand-tracking technologie zodat jij je handen vrij hebt om te doen wat je wil doen.

Dit is wat we Mixed Reality noemen. Je ervaart dan echt een samensmelting van realiteit en digitaal. Naast het bedienen met je handen is er ook de mogelijkheid om dit te doen met de ingebouwde oog-tracking te gebruiken in combinatie met stemherkenning.
 

De mogelijkheden zijn eindeloos 

Het is een multi-inzetbaar apparaat wat gebruik maakt van de allernieuwste technieken. Zowel op hardware gebied als op software gebied. Het is maar net van welke technologieën een applicatie gebruik maakt. Van AI en machine learning tot aan IoT in combinatie met data analytics. Bijna alles is mogelijk.

Denk hierbij aan applicaties die voorspellen dat een machine onderhoud nodig gaat hebben en dan laat zien waar en wat er onderhouden moeten worden. De monteurs kunnen zo veilig rondlopen en de machines controleren.

Of applicaties die autofabrikanten helpen met het correct plaatsen van een zijspiegel. De app berekent alles en laat meteen zien wat de berijder ziet. De engineer bestudeert de auto met de HoloLens op en ziet meteen wat het effect is van de aanpassingen. 

De HoloLens kan dit allemaal aan met behulp van de rekenkracht van de Microsoft Cloud. En daar is het prijskaartje naar.
 

Ik wil ermee aan de slag! 

Voordat je aan de slag gaat met de HoloLens en Mixed Reality is het belangrijk dat het ook echt daadwerkelijk waarde gaat toevoegen voor eindgebruikers en voor de organisatie. Een nieuwe techniek gebruiken omdat het zo gaaf is, hoe begrijpelijk ook, zal minder een kans van slagen hebben. Het is daarom goed om eerst aan jezelf te vragen, wat gaat het mijn organisatie en eindgebruikers opleveren? Vraag jezelf ook, wat gaat er gebeuren als ik dit niet ga doen?

Wil je het zelf eens proberen of wil je meer info? Neem dan contact op voor een gratis demo!