Skip links

Ontmoet de oprichters

Interview

Ontmoet de oprichters

De oprichters Daniel Schinkel en Niels Broekhaus begonnen hun reis op 10 oktober 2019 en hadden hun zinnen gezet op het innoveren en veranderen van de educatieve gezondheidszorg. Ze hebben een geweldig team van toegewijde en getalenteerde individuen samengesteld om de perfecte startup-stoofpot te creëren. Elke werknemer heeft de motivatie en intentie die nodig is om een ​​klein bedrijf op gang te brengen.

Waarom zijn we allemaal zo toegewijd aan ons werk? Dat komt omdat werken voor deze twee geweldige jongens het allemaal de moeite waard maakt! Lees ons exclusieve interview met beide oprichters en we garanderen dat je ook gecharmeerd zult zijn.

Daniel Schinkel & Niels Broekhaus testing the Hololens 2

Wat was jullie missie toen jullie Velicus begonnen? 

Beide: Om mensen in veiligheidstrainingen, zoals eerste hulp & noodhulp, te laten zien dat leren leuk moet zijn. We wilden vooral een jonger publiek aantrekken en interesseren voor deze onderwerpen. In de loop van de tijd hebben we ontdekt dat Mixed Reality (MR) het onderwijs in het algemeen enorm kan ondersteunen.

 

Waarom zijn jullie een bedrijf in deze sector gestart?

Daniël: Om mensen te helpen en te motiveren om met veel plezier te leren. En om dat momentum een ​​leven lang voort te zetten. We zagen een behoefte bij studenten op verschillende belangrijke gebieden: het vermogen om in hun eigen tijd te leren, op de locatie van hun keuze, flexibiliteit van het herhalen van modules (korter en vaker), meer realistische materialen en meer innovatie.

Niels: In 2012 ben ik begonnen met een opleiding verpleegkunde. Ik heb stage gelopen op verschillende afdelingen van het ziekenhuis en heb bijbaantjes gehad bij verschillende zorginstellingen. Na mijn afstuderen werd ik geïnspireerd om over te stappen van werken in de zorg naar werken aan de zorg. Tijdens mijn functie als adviseur beleid, kwaliteit en innovatie zag ik veel kansen. Met name de zorg duurzamer, eigentijdser en efficiënter maken.

  

Founders Daniel Schinkel & Niels BroekhausWaarom wilden jullie beide ondernemer worden?

Daniël: Het idee ontstond nadat ik klaar was met studeren en als journalist begon te werken. In die branche is het heel gebruikelijk om als freelancer te werken. Daarnaast was ik werkzaam als EHBO-instructeur en zag ik behoefte aan vernieuwend lesmateriaal. Na de introductie van Mixed Reality door Niels zag ik veel kansen en er zijn geen bedrijven die dergelijk lesmateriaal maken. Dus toen waagden Niels en ik de sprong en begonnen Velicus.

Niels: Als ik terugkijk, heb ik altijd iets ondernemends in mij gehad. Zo ben ik begonnen met een kleine snoephandel op de basisschool, het spannen van tennisrackets tijdens de middelbare school, het maken en verkopen van onderwijsboeken aan de Hogeschool en een EHBO-bedrijf bij evenementen tijdens de universiteit. De redenen waarom ik ben begonnen met ondernemen is het beetje vrijheid om te doen wat je leuk vindt, elke dag iets nieuws te leren en veelzijdig werk te doen. Dit heb ik vaak gemist toen ik ergens als werknemer aan de slag ging.

 

Hoe zouden jullie de bedrijfscultuur van Velicus omschrijven?

Beide: Een open cultuur waarin vertrouwen en waardering centraal staan. Er is voldoende ruimte om van fouten te leren en eigen ideeën in te brengen. Daarnaast vieren we graag onze successen. We zijn een platte organisatie waarin we graag met zelf-organiserende teams werken. Op dit moment zijn we nog relatief klein, maar we zullen deze strategie ook tijdens de groei aanhouden. In deze moeilijke tijden van COVID-19 proberen we het beste te maken van de situatie waarin we ons bevinden, aangezien we geen persoonlijke ontmoetingen kunnen regelen. Gelukkig lukt dit eigenlijk vrij goed en is de samenhang tussen de collega’s intact gebleven.

  

Wat maakt Velicus uniek?

Daniël: Ik denk aan de samenstelling van mensen met verschillende achtergronden. Alles past zo goed bij elkaar. Daarnaast geloof ik ook dat het goed is als een softwarebedrijf is gestart vanuit het combineren van de behoeften van de markt, klant & technologie.

Niels: Hightech technologie voor iedereen beschikbaar maken. We zijn dan ook niet zoals de standaard IT-bedrijven die altijd de nieuwste snufjes willen promoten. Veel mensen raken snel in de war omdat ze worden overspoeld met complexe concepten en afbeeldingen. Hou het simpel! We willen iedereen passie en het vermogen geven om continu te leren. We streven er altijd naar om onze cursussen leuker, eigentijdser en toegankelijker te maken.

  

Hololens menu for Velicus CPR+Welke diensten of producten bieden jullie nu aan?

Beide: Wij bieden drie oplossingen voor de zorg- en veiligheidssector. De eerste zijn onze eigen SaaS applicatie(s) zoals de CPR+ en Fire+. De tweede oplossing is om aangepaste applicaties voor onze klanten te maken door Microsoft 365 Business-applicaties zoals Remote Assist te implementeren.

Je zult inmiddels wel nieuwsgierig zijn geworden naar onze producten… geef ons een belletje! Zowel de oprichters als het personeel geven je graag een persoonlijke demo!