Skip links

Is de HoloLens 2 z’n prijskaartje waard?

Blog

In het kort:
Zeker weten!

We wisten dat de huidige Mixed Reality oplossingen voor de HoloLens 2 een meerwaarde bieden op verschillende vlakken. Zoals Remote Assist voor beeldbellen met een expert op afstand, Guides om instructies mee te geven en applicaties zoals die van ons om te kunnen leren, situaties te simuleren en dichterbij de realiteit te komen. Maar nu kan het ook worden uitgedrukt in cijfers op het gebied van tijdsbesparing en dus rendement.

Uit het Forrester Total Economic Impact Report komt de conclusie dat de HoloLens 2, naast alle non-financiële voordelen, een rendement van 177 procent oplevert. Het wordt duidelijk dat Mixed Reality oplossingen van grote waarde kunnen zijn voor verschillende industrieën.

 

Educatie 

Onderwijsorganisaties passen de HoloLens 2 en Mixed Reality toe om studenten een nieuwe manier van leren te helpen omarmen. Dit heeft onder andere een besparing van 15 procent in instructietijd per docent opgeleverd. Een enorme efficiëntieslag, die zeker in de tijd van grote personeelstekorten in het onderwijs zeer welkom is. Een aantal scenario’s waarmee onderwijsorganisaties voordeel halen uit de HoloLens 2 en Mixed Reality: 

 1. Augmented onderwijs: Bevang studenten en breng lesmateriaal echt tot leven met 3D modellen die het mogelijk maken om virtueel samen te werken en instructie te krijgen. 
 2. Ervaringsgericht leren: Bouw een ervaringsgericht lesplan, breng tekstboeken tot leven in de echte omgeving door een ‘leren door te doen’ lesmethode voor studenten te creëren. 
 3. Schaalbaar onderwijs en onderzoek: Ontwikkel een schaalbaar model dat de efficiëntie van onderzoek, lab werk en medische training verbetert.  

 

“We hebben een pilot gedraaid met medische studenten. De studenten die het HoloLens lab hadden gebruikt scoorden 50 procent hoger vergeleken met de rest van de studenten”– Case Western. 

 

Gezondheidszorg 

Mixed Reality maakt het mogelijk voor zorgorganisaties en medische experts om gezondheidszorg opnieuw vorm te geven, door diagnoses te versnellen, time-to-care te verminderen en efficiënter te trainen. Met Mixed Reality oplossingen hebben zorgorganisaties gemiddeld 80 procent in oefenmaterialen bespaard, met een besparing van $4.000 per student. Hoe zorgorganisaties de HoloLens 2 en Mixed Reality toepassen? 

 

 1. Holografische patiënt consulten: Projecteer 3D hologrammen van patiënten en lichaamsscans. Hiermee kun je de patiënt informeren, helpen begrijpen en vertrouwen in komende ingrijpen en/of behandeling te creëren. 
 1. Consult op afstand: Een consult met een expert op afstand kan collega’s en medisch personeel van over de hele wereld begeleiden en instrueren en patiënten bezoeken. 
 2. Simulatietraining: Train personeel met holografische stap-voor-stap instructies en realistische hologrammen voor scenario-training. 

 

“Door Remote Assist te gebruiken in combinatie met een HoloLens kan medisch personeel hands-free via Teams beeldbellen met collega’s en experts overal ter wereld. Ze kunnen advies inwinnen, interacteren met de beller en de patiënt tegelijkertijd, terwijl scans en notities geplaatst kunnen worden in het gezichtsveld van de beller.”– Imperial Collega Healthcare NHS Trust. 

 

Productieprocessen 

Binnen fabrieken wordt de HoloLens ingezet om personeel te trainen, bekwaamheid te versnellen en meer ‘agile’ fabrieken vorm te geven. Fabrikanten kunnen met de HoloLens de trainingstijd met 75 procent verminderen. Een enorme winst in tijd en dus geld. Maar hoe behalen die organisaties zulk rendement? 

 1. Begeleidde assemblage en training: Werknemers nieuwe vaardigheden en assemblage taken leren met holografische stap-voor-stap instructies, zonder instructeur. 
 2. Inspectie en controle op afstand: Werknemers op afstand inspecteren en controleren uitgevoerde werkzaamheden. 
 3. Connected field service: Verbinden van technici op locatie met experts op afstand om soepel samen te werken. Allemaal hands-free met de mogelijkheid om beelden op te nemen, interactieve annotaties te geven en data overlays te plaatsen. 

 

“Wanneer je een probleem beschrijft, probeer je dan voor te stellen dat we een verschillende taal spreken. Als jij iets uitlegt op afstand, kan degene aan de andere kant van de lijn misschien niet precies begrijpen wat er moet gebeuren. Maar als je dit real time laat zien met gebruik van de HoloLens, dan begrijpen mensen het.”– Eaton Vehicle Group. 

 

 

Bronnen: 

 1. Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker, IDC, 2022 
 2. The Total Economic Impact™ Of Mixed Reality Using Microsoft HoloLens 2 Report, Forrester, 2022 

 

Ben jij ook benieuwd hoe de HoloLens kan bijdragen binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op voor een demonstratie en de mogelijkheden!