Skip links

HoloLens 2 update: verbeterd handmenu!

Blog

Doei openspringend handmenu!

Update to the rescue!

Wellicht ben je het zelf ook al eens tegengekomen, het polsmenu dat willekeurig openspringt. Dit kan behoorlijk hinderlijk zijn, maar dankzij de laatste Microsoft update kan dit worden verholpen! Wij lopen je er doorheen. 

Voordat je begint:

Gebruik je een gedeelde HoloLens 2? Informeer dan jouw medegebruikers over deze wijziging. Wordt de HoloLens beheerd door jouw IT-afdeling of partner, stuur dan deze email door met het verzoek om de update te starten en dit onderdeel in de instellingen beschikbaar te maken. 

Updaten en instellingen wijzigen: 

Voordat je de startbewegingen in stap 3 wijzigt, zorg altijd dat je optie 1 en/of 4 aan laat staan! Als deze beiden uitstaan dan kun je niet meer terug navigeren naar het startmenu. Mocht dit per ongeluk gebeuren, herstart dan de HoloLens om dit te resetten. 

Windows Update location

1. Eerst moet de HoloLens geüpdatet worden. Navigeer naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging. Je ziet hier dat er een update beschikbaar is, druk op de ‘Download’ knop. Na het updaten/installeren selecteer je de ‘Nu opnieuw opstarten’ knop.

Hololens 2 update menu

2. Navigeer weer naar ‘Instellingen’. Selecteer ‘Startbewegingen’ in het Systeempaneel. Hiermee kom je in het menu dat je in onderstaand screenshot ziet.

3. Zet optie 1, 2 & 5 aan en zet optie 3 & 4 uit. Voilà!

Over de opties

Optie 1: Deze optie staat standaard aan. Dit is voor het aantikken op de binnenkant van je pols.
 

Optie 2: Hiermee moet de gebruiker bewust naar het pictogram op de binnenkant van de pols kijken voordat het menu opent. Dit kan zowel voor 2 handen als 1 hand ingesteld worden. Enkel deze optie aanvinken is al voldoende om het ongewenst verschijnen van het startmenu te voorkomen.
Let op! Dit betekent wel dat elke gebruiker eerst een oog-kalibratie moet uitvoeren. Dit is mogelijk niet geschikt voor gedeelde HoloLenzen.
 

Optie 3: De gebruiker moet hierdoor het pictogram op de binnenkant van de pols 2 seconden ingedrukt houden voordat het menu opent. Dit kan zowel voor 2 handen als 1 hand ingesteld worden. Deze optie kan optioneel gecombineerd worden met optie 2. Enkel deze optie aanvinken is al voldoende om het ongewenst verschijnen van het startmenu te voorkomen.
Let op, dit kan verwarrend zijn en ervaren worden alsof het pictogram niet werkt als men het startmenu probeert te openen.
 

Optie 4: Deze optie staat standaard aan. Dit is voor het openen van het startmenu met 1 hand door middel van de ‘Pinch’ beweging.
Let op! Dit betekent wel dat elke gebruiker eerst een oog-kalibratie moet uitvoeren. Dit is mogelijk niet geschikt voor gedeelde HoloLenzen.
 

Optie 5: Deze optie staat standaard aan. De digitale spraak-assistent van Microsoft is nog niet in het Nederlands beschikbaar. In het Engels en een aantal geselecteerde andere taal is deze er wel. Ons advies is om deze instelling aan te laten staan voor wanneer deze optie ook in Nederland bruikbaar wordt. 

 

Microsoft Logo iconWil je nóg meer weten? Check dan de officiële release notes.
Specifieke vragen? Neem even contact met ons op!