Skip links

Geen reanimatieonderwijs tijdens lockdown

Nieuws

Geen reanimatie onderwijs tijdens lockdown

Ook het reanimatie-, EHBO- en BHV-onderwijs wordt hard getroffen door COVID en de lockdowns. Cursussen mogen alleen nog online worden gegeven en dat is lastig voor onderwijs dat grotendeels uit praktijkhandelingen bestaat. Niet alleen zijn mensen hierdoor minder goed voorbereid op een incident, maar het raakt de opleiders ook enorm.

Ondanks dat fysiek trainen nu lastig is, proberen wij mensen geschoold te houden. Wij hebben een volledig online reanimatiecursus ontwikkeld, waarmee onafhankelijk van tijd en plaats een cursist reanimeren kan leren, oefenen en toetsen. Na succesvol afronden krijgt de cursist zelfs een officieel certificaat van Het Oranje Kruis (tegen meerbetaling).

Continuïteit garanderen

Een opleider kan onze opleiding inzetten om continuïteit te garanderen voor klant en cursist. Maar dit biedt ook de kans om vanaf nu onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen leren reanimeren, oefenen en toetsen. Een cursist kan dus waar en wanneer hij of zij wil een reanimatiecursus volgen of kennis en kunde op peil houden.

Reanimatie onderwijs wordt hierdoor toegankelijker, waardoor meer mensen kunnen leren reanimeren. Daarnaast verbetert vaker oefenen en herhalen de kwaliteit van het leren, maar wat het allerbelangrijkst is, dat hoe meer mensen en hoe beter mensen kunnen reanimeren, des te hoger is de overlevingskans van iemand met een hartstilstand.

Meer informatie?

Wilt u dat uw cursisten gegarandeerd hun reanimatie kennis op pijl kunnen blijven houden? Vraag meer informatie aan via het contactformulier of neem direct contact met ons op via info@velicus.nl of door te bellen naar +31 (0)20 2800 840. Ook voor een demo kun je hiervoor contact opnemen, wij komen graag vrijblijvend langs!

 

*Het is goed om te weten dat Velicus niet zelf een opleider is en de voorkeur geniet om te werken met bestaande opleiders en huidige leveranciers van dergelijke opleidingen. Er zijn eventueel uitzonderingen te maken.